jueves, 28 de noviembre de 2013

Entre Andorra i Catalunya

Aquesta excursió per la frontera andorrana la vaig fer amb la meva filla i el seu xicot i volia penjar-la al blog, ells la van viure així...


Quan amb la Seta vam proposar-li al Ton fer l'excursió aviat va dir que si. No era un problema si la sortida tenia cinc quilòmetres amunt o avall, el meu sogre porta ja més d'una edició als peus de la Matagalls-Montserrat, la Circular al Pantà d'Oliana i la Ruta dels Castells de la Segarra. 


Ell és d'idees fixes, vol fer una cosa i la fa! Aquest estiu va voler fer la Cavalls al vent i se n'hi va anar tot sol... i com que se li va posar bé unes setmanes després se'n va anar cap al Parc Nacional a fer la Carros de Foc, pim pam!

Un cop havia tornat de la Carros i en parlavem tot dinant em deia:allò si que és un mal terreno (referint-se a la Carros), la Cavalls reeee, només caminar. Al Contraix en algun punt t'hi havies d'agafar amb les mans. jejejejeje!

La sortida d'andorra va acabar tenint una longuitud d'uns 21 quilòmetres amb 1200 metres de desnivell positiu. A tenir en compte el pas pel Coll de la Barra, sempre venta de valent.

En la primera part del recorregut es va a cavall entre la frontera Andorrana i Catalana. Es poden visitar diversos bunquers pertanyents a la Linea P (linia entre el Cap de Creus i el Pais Basc que contava amb uns 10.000 bunquers). 

Sota la Serra de la Múria un també se n'adona de que la zona va ser un lloc calent pel que fa al contraban que passava d'Andorra a l'Alt Urgell, les restes de vehicles n'han deixat emprenta.

És una sortida que aquest any miraré de fer amb esquís si la neu ens ho permet, apa ens veiem a les fotos!

El Pic Negre


Arribant al Pic Negre

De camí al Monturull 


El Perafita o Tossal de la Truita


Dalt del Monturull


Dalt del Monturull


El Coll de la Barra


Pare i filla arribant a la Collada de Pimes


Un dels bunquers


Track del recorregut

No hay comentarios:

Publicar un comentario